Sananen suomalaisuuden määritelmästä

Olisinko minä somalialainen, jos muutan Somaliaan ja täyttäisin kansalaisuuden määritelmät heidän kulttuurin mukaisesti? En, olisin korkeintaan Somaliassa asuva suomalainen. Onko Suomessa asuva somali suomalainen, jos hän täyttää kansalaisuuden määritelmät? Ei, hän on korkeintaan Suomessa asuva somali.

Tämä keskustelu voitaisiin välttää, jos raja- ja palautuspolitiikka toimisi Euroopassa. Pelkästään Euroopan tiukalla maahanmuuttopolitiikalla voitaisiin pysäyttää kehitysmaista tuleva kansanvaellus.

Tiukalla politiikalla saataisiin myös parempiosaisia ihmisiä jäämään lähtömaihin, jolloin kyseisen maan kansalla olisi paremmat lähtökohdat lähteä kehittämään maataan. Tätä tietysti tuettaisiin Euroopasta oikeanlaisella kehitysavulla eli koulutuksella, tarvikkeilla, rauhanturvaoperaatioilla ja tarjottavan avun tiukalla valvonnalla.

On päivänselvää, että ihmisiä menehtyisi valtavat määrät tällä politiikalla, mutta niin tapahtuu jo nyt vai mitä olette kuvitelleet käyvän niille heikompiosaisille, jotka jäävät näkemään nälkää sodan keskelle? Osaltaan tämä tietysti hillitsisi holtitonta väestönkasvua, jos jotain positiivista pitäisi hakea.

Seuraavana joku luultavasti tulee vinkumaan, kuinka haluan tehdä Suomesta sisäsiittoisen takapajulan. Ei, siitä tässä ei ole kyse. En näe mitään ongelmaa siinä, jos joku käy täällä kouluttautumassa ja lähtee hyödyntämään koulutustaan kotimaahansa. En myöskään näe siinä mitään ongelmaa, jos meille tulee ulkomaista työvoimaa, jota oikeasti tarvitsisimme.

Nykyään tämänkaltaista politiikkaa pidetään rasistisena ja ihmisarvoa alentavana, mutta minä pidän tätä maapallon tulevaisuuden kannalta realistisena politiikkana.

OlaviSaarelainen
Perussuomalaiset Lempäälä

Lempäälän kunnanvaltuutettu

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu