Olavi Saarelainen Pirkanmaan Perussuomalaisten nuorten väriläiskä. Kannanottoja ajankohtaisiin asioihin Perussuomalaisen duunarin näkökulmasta.

Taikaseinähallitus ajaa kansalaisen barrikadeille

Hallitusohjelman sisällöltä ei voi välttyä yksikään sosiaalista mediaa käyttävä henkilö. Uutisvirta on täynnä päivityksiä kuinka suomalaista veronmaksajaa nyt sorretaan ja Rinne hakee tuhkatkin pesästä. Lisäksi jokainen tuleva ministeri on jo vähintään saanut mulkun arvonimen. Uutisvirrasta käy selkeästi ilmi se, miten demokratia ei taaskaan toiminut ja jopa suurimman vaalitappion sataan vuoteen kärsinyt Keskusta sai ministerinsalkkuja viisi.

Olen täysin samaa mieltä siitä, että demokratia on rikki tai siitä, että pian äänestämisellä ei ole enää mitään merkitystä. Uusi taikaseinähallitus vain polkee meitä yhteiskuntaa pyörittäviä duunareita syvemmälle suohon. Olen ollut tähän saakka tyypillinen suomalainen, joka on tyytynyt purkamaan tuntojaan hallituksen päätöksiä kohtaan somessa tai kahvipöydässä. Olisihan barrikadeille nouseminen aivan liian sosiaalinen tapahtuma. Nyt alkaa kuitenkin rajani tulemaan vastaan. Miksi meitä ei kuulla?

Jo nyt maksan itseni kipeäksi, koska haluan käydä töissä ja kantaa korteni kekoon yhteiskunnan eteen. Rinteelle ei kuitenkaan riitä se, että verottajan koura lohkaisee osansa palkastani — se rokottaa myös auton omistamisesta ja sillä töihin ajamisesta, syömisestä, juomisesta, asumisesta ja seuraavaksi varmaan hengittämisestä. Tulevan hallitusohjelman kantava ajatus tuntuu olevan se, että pääasia on, että verot nousevat.

Ymmärrän kyllä että verottaja haluaa osansa kaikesta liikkuvasta rahasta, mutta jotain rajaa kuitenkin. Uuden hallitusohjelman perusteella alan osaltani lähestymään sitä kriittistä pistettä, että minun on kannattavampaa jäädä kotiin elämään yhteiskunnan piikkiin kuin yrittää tehdä jotain sen eteen. Suurinosa suomalaisista on minunkaltaisia persvakoduunareita. Mitä jos hekin keksivät ynnäillä talouttaan ja tekevät sen perusteella johtopäätöksensä? Se olisi Suomen loppu.

Herää kysymys siitä, kuinka pitkälle tämän pitää mennä, jotta suomalainen ei enää suvaitse? Kuinka paljon valtio voi viedä tavallisen duunarin lompakosta? Tulemmeko aina lampaina hyväksymään kaiken, jatkuvasta epäoikeudenmukaisuudesta ja kansalaisen kyykyttämisestä huolimatta?

Tarvitseeko meidän tavallisten kansalaisten ottaa mallia ilmastoaktivisteista, pysäyttää Suomi ja marssia oman Greta Thunbergin johdolla Helsinkiin kertomaan että nyt saa riittää?

Hyvät Helsingin herrat, nyt on aika herätä todellisuuteen ennen kuin se on liian myöhäistä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Taisit olla tyytyväinen ed.hallituksen toimiin.

Kannattaisi nyt kuitenkin hieman odottaa ja rauhoittua.

Tietääkseni Rinne ei rokota tavan duunareita, päin vastoin.

Käyttäjän OlaviSaarelainen kuva
Olavi Saarelainen

Jo pelkästään polttoaineveron nostaminen vaikuttaa jokaisen tuotteen hintaan. Esimerkiksi ruoka tuotetaan ja kuljetetaan kauppaan pääsääntöisesti polttoöljyllä tai dieselillä ja veronkorotus heijastuu suoraan elintarvikkeiden hintoihin. Lisäksi se kummasti ottaa osansa myös minun työmatkoistani, joita on mahdotonta suorittaa julkisilla. Jos viikonloppuna haluan saunan jälkeen ottaa pari olutta, niin sekään ei ole hyvä hallituksen mielestä. Jos oluen sijasta nauttisin vaikka limpparin, niin sekään ei kelpaa vaan hintaa on senkin kohdalla saatava nostettua.

Pieni kymmenen sentin veronkorotus siellä täällä ei kuulosta pahalta, mutta kun käytännössä kaikki elämän peruselintarvikkeet saavat tämän pienen korotuksen kerran pari hallituskaudessa, niin silloin se alkaa näkymään jo lompakossa. Pienistä puroista kasvaa suuri joki, kuten vanha sananlasku sanoo.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

On hyvä, että pohdit noita menetyksiäsi!

Olen kuitenkin ymmärtänyt, että pienituloisia ei vahingoiteta bensaverolla.

Puhutaan negatiivisesta tuloverosta.

Nyt en ota enmpää kantaa, mutta tarkoitus ei ole kuitenkaan saattaa työssäkäyviä kansalaisia ahdinkoon.

Kannattaa nyt olla kuulolla ja tunnistaa omaa paikkaansa.

Olen vakuuttunut Olavi, että sinun tuskasi ei tästä pahene.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #3

"Puhutaan negatiivisesta tuloverosta."

Mitä tuo itse asiassa on? Miettikää hyvät ihmiset.

Kyseessä on sanahirviö joka on keksitty siksi että se oikeuttaisi yhteiskunnan maksamaan työnantajalle osan työntekijän palkasta. Näinhän se on jos hieman ajattelee.

Pienipalkkainen siis saa valtiolta "negatiivisena verona" osan palkastaan.

Ja tuonkin Kepu hyväksyy?
Tosin Kepuhan on muuttunut joksikin muuksi kuin maalaisväestön äänenkannatajaksi.
Monet kepulaiset yritykset saavat osansa tästä niin miksipä ei, ajattelee Juha Sipilä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Jo pelkästään polttoaineveron nostaminen vaikuttaa jokaisen tuotteen hintaan."

Kyllä.

Mutta siinä vero kohdistuu oikeaan paikkaan, eli kulutukseen.

Olisi hyvä idea siirtää verotuksen painotusta siihen kulutukseen ja korkeisiin tuloihin, ja vähentää työn teon verotusta.

Tuolla on sellainen efekti että se vähentää haaskausta.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen Vastaus kommenttiin #8

Paskapuhetta.
Ihminen joka kuluttaa jokaisen ansaitsemansa euron eläöiseensä se ei vähennä haaskausta vaan ko. ihmisen elämä huononee.
"Kulutusvero" koskee aina kipeimmin niitä joilta ei jääeurokaan yli kun kuukausi päättyy.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #9

"Ihminen joka kuluttaa jokaisen ansaitsemansa euron eläöiseensä se ei vähennä haaskausta vaan ko. ihmisen elämä huononee."

Aika monella persaukisella tuntuu rahat riittävän tupakkaan.

Tuotantoketjut joissa hyödykkeitä tehdään saavat enemmän painetta tehdä asioita vähemmällä polttoaineiden kulutuksella. Markkinataloudessa kun ne hintamekanismit ja se miten hinnat määräytyy.

Ongelmahan on se, että öljy on niin halpaa että onkin kannattavaa roudata vaikka ruokaa toiselta puolelta maailmaa.

En kiellä sitä, etteikö joillakin voisi asiat heikentyä vaikka eivät haaskaisi mutta tuossa nyt pitääkin tarkastella kokonaisuutta. Pitäisi saada sitä jalostettavan öljyn määrää vähemmälle.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Mirjami Parant. Mielestäni tuleva hallitus kyykyttää opiskelijoita, sairaita ja eläkeläisiä, edellisen hallituksen tapan. Sama kyykyttäminen jatkuu kuin edellisessä hallituksessa.

Keskusta pääsi taas sanelemaan ehtonsa. Sdp on pettänyt äänestäjänsä.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Ari, olen kuulolla. Mietit Keskustan päsmäröintiä. Tuskin.

Aika on hyvä selvittäjä, mutta myös hallitusohjelmaan kirjaukset velvoittavat.

En olisi huolissani.

Käyttäjän TimoAunio kuva
Timo Aunio

Rkp vielä pöyhkeässä ylimielisyydessään vaatii ruotsinkieltä pakolliseksi ylioppilaille. Matikka tietenkin ennemmin.

Kyl moni yritteliäs laittaa jo jarrua yrittämisessään Suomessa ..

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Julkiselta puolelta ei leikata turhia pois, vaan sitä kasvatetaan erilaisilla poliittis-ideologisilla viroilla. Edes sukupuolentutkimusta ei saada poistettua yliopistoista vaikka kyseessä on poliittinen oppi. Suomi on hitaassa syöksyssä kohti rotkoa. Rinteen kasvoista näki, että hän on hybriksessä pääministeri tehtävän johdosta. Järki ei silloin päätä pakota ja kaikki on ihanaa ja toteutettavissa.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Olemme menossa kovaa vauhtia totalitääriseen yhteiskuntaan tyyppiä Neuvostoliitto tai Pohjois-Korea.
Olemme jo siinä tilanteessa joka NL:ssä oli: Kaikki se mikä ei ole erikseen sallittua on kiellettyä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Paljon hyvää hallitusohjelmassa on. Naisiin kohdistuvan väkivallan vastaiseen työhön näyttää vihdoin löytyvän poliittista tahtoa. Hallitus aikoo laatia muun muassa väkivallan torjuntaohjelman sekä uudistaa seksuaalirikoslainsäädännön suostumusperustaiseksi. Myös väkivallan uhrien tukipalveluita, turvakotipaikkoja ja seksuaalisen väkivallan uhreja auttavia Seri-tukikeskuksia lisätään. Hallitus aikoo myös parantaa turvapaikanhakijoiden oikeusturvaa ja nostaa pakolaiskiintiötä.

Eilen julkaistu hallitusohjelma näyttää myös luonnon kannalta historiallisen lupaavalta. Uusi hallitus on muun muassa lisäämässä luonnonsuojelun määrärahoja 100 miljoonalla eurolla vuodessa, jatkamassa soidensuojelun täydennysohjelman toteuttamista ja purkamassa energiantuotannon kannalta merkityksettömiä patoja. Näin laajat ja monipuoliset kirjaukset ovat välttämättömiä, sillä luonto on hätätilassa. Myös ilmastokriisin kiireellisyys näkyy hallitusohjelman kirjauksissa.

Toimituksen poiminnat